Blogbericht

eVri inspires – Keynote webinar – De hybride werkplek: slim inzetten van technologie om het menselijk kapitaal te benutten

Wanneer

Vrijdag 24 september van 10.30 tot 12.30 uur

Hoe

Via Microsoft Teams

Agenda
  • De impact van de hybride werkplek op het menselijk kapitaal
  • Korte break
  • Hoe Microsoft naar de hybride werkplek kijkt

We zetten onze journey in met 2 toppers, nl Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt & Patrick Viane!

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt - De impact van de hybride werkplek op het menselijk kapitaal

Professor dr. Kathleen Vangronsvelt zal zich in deze keynote over ‘De impact van de hybride werkplek op het menselijk kapitaal’ baseren op centraal 3 elementaire basisbehoeften om gelukkig en (mentaal) gezond te zijn op het werk; ook wel het ABC van werkgeluk genaamd. Zij gaat hierbij in op de wijze waarop je als leidinggevende deze behoeften, meer bepaald Autonomie, verBondenheid en Competentiebenutting, zo goed mogelijk kan invullen voor zowel je werknemers als voor jezelf.

Gezien door recente turbulente tijden van verplicht telewerken omwille van de COVID-19 pandemie bij uitstek ons sociaal weefsel en de behoefte verBondenheid/Belongingness zwaar onder druk kwamen te staan, zal de grootste nadruk op deze dimensie B worden gelegd.

Prof. Dr. Kathleen Vangronsvelt combineert een brede business ervaring als HR Professional (DHL Aviation, AB Inbev, H.Essers, Belfius) met academische vaardigheden (PhD in Business
Economics “Values at work” – KU Leuven). Haar werk werd gepubliceerd zowel in top-ranked academische als praktijk tijdschriften en gepresenteerd op nationale en internationale
conferenties. Ze gaf les aan Rotterdam School of Management, IESEG Paris en – tot op vandaag aan Antwerp Management School.

De combinatie van business en academia stelt haar in staat om een brede waaier aan wetenschappelijke kennis te vertalen naar hands-on inzichten en werkbare oplossingen. Haar expertisedomein focust op het realiseren van menselijk potentieel in een werkcontext (o.a. veerkracht, welzijn op het werk, leiderschap en strategisch Human Resource Management). Haar achtergrond in arbeidspsychologie (Master – KU Leuven, 2003), aggregaatsdiploma (Master – KU Leuven, 2003) en bemiddeling (Post Graduaat – KU Leuven, 2008) stellen haar in staat om leerervaringen te optimaliseren en de diepere motivatie en processen in een situatie in kaart te brengen.

 

Patrick Viaene - Microsoft en de hybride werkplek

‘Hybride werken’ wordt vandaag veel gebruikt om de toekomst van de werkplek of de manier van samenwerken te omschrijven.

 

Definities en invulling verschillen wel eens, maar iedereen lijkt het erover eens dat het ‘anders’ zal zijn:

  • Voor de werknemer: die afwisselend thuis en op kantoor zal zijn. Samenwerkend en communicerend met collega’s en klanten die dat ook zullen zijn
  • In tijd: enerzijds een druk om alles ‘instant’ klaar te hebben, anderzijds een realiteit dat omwille van het ‘gescheiden’ zijn, samenwerken ook in de tijd zal gespreid zijn
  • Voor de werkgever, die in die nieuwe manier van samenwerken de taken georganiseerd moet krijgen, mensen verbonden moet doen voelen en ook een zekere controle wil behouden!
  • Voor de werkplek en -middelen: minder opgelegde tools en platformen, maar werknemers en teams kiezen hoe ze willen werken. Tegelijkertijd verplichten meer en meer regels de werkgever om gegevens veilig en vertrouwelijk te houden.

 

En wat doen we met nieuwe mensen in de organisatie?
Microsoft heeft op al deze uitdagingen ook geen perfect pasklaar antwoord, maar wel een visie. En de oplossingen om organisaties toe te laten ‘hun’ moderne werkplek veilig op te bouwen.

 

Patrick is sinds een paar jaar verantwoordelijk voor de Modern Workplace business in België & Luxemburg. Dat omvat de Microsoft 365 portfolio: Office 365, Viva, Windows 11, Teams. Hij focust ook op de veilige implementatie van deze (remote) work oplossingen. Dat gaat van het instellen van de juiste beveiligingsfuncties tot het grondig opleiden van gebruikers over de risico’s in cyberspace.

Hij werkt al 20+ jaar bij Microsoft en heeft de IT industrie meerdere malen zien transformeren.