Blogbericht

eVri Inspires – Webinar – Welke tool gebruik ik voor het beheer van mijn devices? En hoe ga ik om met persoonlijke devices van mijn gebruikers?

Wanneer

Dinsdag 14 december van 11u00 tot 12u00

Hoe

Via Microsoft Teams

Ga jij er ook vanuit dat Configuration Manager alleen gebruikt wordt voor devices on premise? Gebruik je daarnaast een aparte “mobile device management” oplossing?

En wat met een Windows Laptop die sinds Corona meer “thuis” dan op de werkvloer aanwezig was? Ga je die via VPN beheren? Hoe veilig / compliant is die laptop als die zich met het bedrijfsnetwerk verbindt?

Endpoint Manager is de Modern Device Management cloudoplossing van Microsoft. Deze oplossing maakt het mogelijk om Windows, iOS, Android & macOS devices te beheren, vanaf eender waar. Het kan gebruikt worden om apparaat en gebruikersinstellingen te beheren, waaronder maar niet beperkt tot: beveiligingsinstellingen, power instellingen, updates, Wi-Fi profielen, VPN instellingen en veel meer.

Endpoint Manager draagt ook zijn steentje bij in het bewaken van de beveiliging van devices en de digitale werkplek door gebruik te maken van onder andere compliance policies, Bitlocker encryptie, en automatic enrollment in Microsoft Defender for Endpoint.

Je bedrijfstoestellen heb je onder controle: ze zijn conform aan eisen en noden van de organisatie. Top!

… maar wat met de persoonlijke toestellen van je collega’s?

Tegenwoordig gebruiken mensen niet enkel hun bedrijfstoestel om e-mail en bestanden te raadplegen, maar ook hun eigen smartphones en tablets. Het is daarom van cruciaal belang dat er een strategie is die ook rekening houdt met deze toestellen.

In deze webinar bekijken wij de mogelijkheden rond het beheer van persoonlijke apparaten aan de hand van Mobile Device Management en Mobile Application Management. Leer hoe je je eindgebruikers de vrijheid kan geven hun eigen vertrouwde toestellen te gebruiken en tegelijkertijd alsnog de controle over je bedrijfsdata kan bewaren.


Tommy Geusens - Modern Endpoint Management Architect / Team Lead

Tommy is 3 jaar actief binnen de Cronos Groep met plus minus 5 jaar ervaring als IT Consultant. Als Support Engineer heeft Tommy projecten uitgevoerd met betrekking tot Active Directory, Remote Desktop Services, Office 365, etc. De laatste twee jaren heeft hij zijn focus verlegd naar de Moderne Werkplek. De tool Microsoft Endpoint Manager (Intune) heeft dan ook geen geheimen meer voor Tommy. Vandaag helpt hij de klanten deze tool te integreren in hun werkplek, zodat gebruikers sneller van start kunnen gaan met hun werkmateriaal en op een veilige en flexibele wijze kunnen werken.